Review article
Budući razvoj mikrobiologije i industrijske biotehnologije proteaza u prehrambenoj industriji
Alagarsamy Sumantha
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Christian Larroche
; Laboratoire de Génie Chimique et Biochimique, CUST-Université Blaise Pascal, 24 Avenue des Landais, B.P. 206, F-63174, Aubière Cedex, France
Ashok Pandey
; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Abstract
Najnovija dostignuća u industrijskoj biotehnologiji omogućila su primjenu novih i neotkrivenih mikroorganizama i razvoj poboljšanih postupaka u proizvodnji enzima. To je povećalo prinose enzima i olakšalo razvoj djelotvornijeg industrijskog postupka proizvodnje. U ovom je radu opisana proizvodnja kiselih i neutralnih proteaza, osobito što se tiče
proizvođača, postupaka proizvodnje i njihovih poboljšanja, te proizvoda i njegove primjene.
Keywords
Hrčak ID:
109854
URI
Publication date:
15.6.2006.
Visits: 3.632 *