Skip to the main content

Original scientific paper

Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH


Full text: croatian pdf 878 Kb

page 99-104

downloads: 903

cite


Abstract

Poljoprivreda brdsko-planinskog područja je značajno usmjerena na razvijanje stočarske proizvodnje. Uz razvoj govedarske i ovčarske proizvodnje organiziran uzgoj koza može da doprinese daljem razvijanju proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Prirodni i drugi uvjeti u ovim područjima omogućuju razvoj proizvodnje mlijeka na društvenim i individualnim gazdinstvima, a time doprinose intenzivnoj i suvremenijoj preradi mlijeka.

Keywords

kozje mlijeko; kozji sir; karakteristike

Hrčak ID:

111397

URI

https://hrcak.srce.hr/111397

Publication date:

2.5.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.870 *