Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH


Puni tekst: hrvatski pdf 878 Kb

str. 99-104

preuzimanja: 901

citiraj


Sažetak

Poljoprivreda brdsko-planinskog područja je značajno usmjerena na razvijanje stočarske proizvodnje. Uz razvoj govedarske i ovčarske proizvodnje organiziran uzgoj koza može da doprinese daljem razvijanju proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Prirodni i drugi uvjeti u ovim područjima omogućuju razvoj proizvodnje mlijeka na društvenim i individualnim gazdinstvima, a time doprinose intenzivnoj i suvremenijoj preradi mlijeka.

Ključne riječi

kozje mlijeko; kozji sir; karakteristike

Hrčak ID:

111397

URI

https://hrcak.srce.hr/111397

Datum izdavanja:

2.5.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.846 *