Skip to the main content

Original scientific paper

Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani

Davor Baković ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik


Full text: croatian pdf 744 Kb

page 36-40

downloads: 1.130

cite


Abstract

U svjetskoj ishrani je sve veći manjak bjelančevina te se traže svi mogući izvori kako bi se taj manjak ublažio. Sirutka, sporedni proizvod sirarstva, je takav izvor bjelančevina, a može i posredno biti interesantna za dobivanje novih proteinskih koncentrata. U svijetu se samo 50 % sirutke iskorištava i to pretežno sušene za ishranu stoke. Zastarjelo mišljenje da je sirutka manje vrijedan proizvod želimo ovim kratkim izlaganjem opovrgnuti.

Keywords

sirutka; prehrana

Hrčak ID:

115301

URI

https://hrcak.srce.hr/115301

Publication date:

1.2.1979.

Visits: 1.678 *