Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina

Stjepan Sito ; Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede
Branimir Horvatiček
Nikola Bilandžija ; Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede
Ana Devrnja ; Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede
Nikolin Obad


Full text: croatian pdf 142 Kb

page 64-69

downloads: 360

cite

Full text: english pdf 142 Kb

page 69-69

downloads: 2.666

cite


Abstract

Optimalan izbor filtera značajno utječe na zadržavanje određenih svojstava vina, a posebno kod aromatičnih vina. Tijekom istraživanja primijenjeni su pločasti filteri proizvođača “Seitz” različitih stupnjeva filtracije; K300, K200, K100. Korištene filter ploče su dimenzija 20x20 cm. Za filtriranje su korištena sljedeća vina; traminac i mješavina crnih vina (pinot crni, frankovka, zweigelt). Vina su proizvedena 2011. godine. Nakon filtracije spomenutih vina različitim filter pločama obavljeno je organoleptičko ocjenjivanje vina.

Keywords

filter; vino; organoletpička svojstva

Hrčak ID:

162991

URI

https://hrcak.srce.hr/162991

Publication date:

22.2.2013.

Article data in other languages: english

Visits: 4.173 *