Skip to the main content

Professional paper

Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata

Zdravko Matotan ; Podravka d.d. Koprivnica


Full text: croatian pdf 916 Kb

page 21-62

downloads: 701

cite

Full text: english pdf 916 Kb

page 62-62

downloads: 183

cite


Abstract

U radu je dat prikaz u proizvodnji najraširenijih sorti rajčice, krastavaca, salate i špinata kao i suvremena tehnologija njihove proizvodnje na otvorenom. Opis sorti je temeljen na podacima dobivenih opažanja koja su provedena u svrhu uvođenja sorata na Sortnu listu Republike Hrvatske. Uz opis morfoloških i bioloških svojstava za svaku se sortu navodi vlasnik i distributer sjemena u Republici Hrvatskoj kao i godina upisa na sortnu listu.
U opisu tehnologije proizvodnje obrađuju se zahtjevi nevedenih povrtnih kultura spram tlu i plodoredu, obrada tla i gnojidba, tehnika sjetve i sadnje na otvorenom te način, vrijeme i tehnika berbe.

Keywords

sorte; tehnologija proizvodnje; rajčica; krastavci; salata; špinat

Hrčak ID:

164327

URI

https://hrcak.srce.hr/164327

Publication date:

22.7.2004.

Article data in other languages: english

Visits: 1.905 *