Skip to the main content

Review article

Kome će biotehnologija zagorčiti praznički ručak?

Marijan Jošt ; Visoko Gospodarsko učilište Križevci


Full text: croatian pdf 6.932 Kb

page 3-14

downloads: 342

cite


Abstract

Suvremena biotehnologija omogućava genetičke manipulacije na živim organizmima koje koristimo u prehrani. To je područje znanosti, ali zadire i na etičko područje s pitanjem: do koje mjere čovjek smije manipulirati otkrivenim zakonitostima na području genetike sa svrhom umnažanja dobiti? Autor izlaže današnja dostignuća na području biotehnologije i upozorava na opasnosti koje iz koga mogu proizići u Hrvatskoj koja treba izabrati pravi put u proizvodnji hrane. Članku je pridodat sažeti pojmovnik i popis korištene literature.

Keywords

biotehnologija; manipulacija; živi organizmi; Hrvatska; opasnosti

Hrčak ID:

181786

URI

https://hrcak.srce.hr/181786

Publication date:

6.4.1999.

Article data in other languages: english

Visits: 1.187 *