Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Kome će biotehnologija zagorčiti praznički ručak?

Marijan Jošt ; Visoko Gospodarsko učilište Križevci


Puni tekst: hrvatski pdf 6.932 Kb

str. 3-14

preuzimanja: 342

citiraj


Sažetak

Suvremena biotehnologija omogućava genetičke manipulacije na živim organizmima koje koristimo u prehrani. To je područje znanosti, ali zadire i na etičko područje s pitanjem: do koje mjere čovjek smije manipulirati otkrivenim zakonitostima na području genetike sa svrhom umnažanja dobiti? Autor izlaže današnja dostignuća na području biotehnologije i upozorava na opasnosti koje iz koga mogu proizići u Hrvatskoj koja treba izabrati pravi put u proizvodnji hrane. Članku je pridodat sažeti pojmovnik i popis korištene literature.

Ključne riječi

biotehnologija; manipulacija; živi organizmi; Hrvatska; opasnosti

Hrčak ID:

181786

URI

https://hrcak.srce.hr/181786

Datum izdavanja:

6.4.1999.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.187 *