Professional paper
Unapređenje kvalitete prehrane u osnovnim školama na području Istarske županije (gradovi Pula, Umag i Labin)
Olga Dabović Rac
; Institute of Public Health of the Istrian County
Sunčica Matanić - Stojanović
; Institute of Public Health of the Istrian County
Jasna Trdoslavić Rusac
; Institute of Public Health of the Istrian County
Aleksandar Stojanović
; Institute of Public Health of the Istrian County
Abstract
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije više od 15 godina sustavno nadzire i unapređuje kvalitetu prehrane u predškolskim ustanovama. Na području grada Pule, u školskoj 2012./2013. godini, školske marende konzumiralo je prosječno 48,16% učenika sa varirajućim rasponom u pojedinim školama. Sve škole pripremaju marendu, a ručak njih sedam. Tijekom 2010., 2011. i 2012. godine HACCP sustav uveden je u deset škola te su na taj način ostvareni kvalitetni preduvjeti za pripremu „zdravih“ školskih marendi i ručkova. Na osnovi analize školskih jelovnika opća ocjena prehrane u osnovnim školama nije u potpunosti zadovoljavajuća
Keywords
Hrčak ID:
298361
URI
Publication date:
7.1.2015.
Visits: 254 *