Skip to the main content

Professional paper

Unapređenje kvalitete prehrane u osnovnim školama na području Istarske županije (gradovi Pula, Umag i Labin)

Olga Dabović Rac ; Institute of Public Health of the Istrian County
Sunčica Matanić - Stojanović ; Institute of Public Health of the Istrian County
Jasna Trdoslavić Rusac ; Institute of Public Health of the Istrian County
Aleksandar Stojanović ; Institute of Public Health of the Istrian County


Full text: croatian PDF 120 Kb

page 26-27

downloads: 70

cite


Abstract

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije više od 15 godina sustavno nadzire i unapređuje kvalitetu prehrane u predškolskim ustanovama. Na području grada Pule, u školskoj 2012./2013. godini, školske marende konzumiralo je prosječno 48,16% učenika sa varirajućim rasponom u pojedinim školama. Sve škole pripremaju marendu, a ručak njih sedam. Tijekom 2010., 2011. i 2012. godine HACCP sustav uveden je u deset škola te su na taj način ostvareni kvalitetni preduvjeti za pripremu „zdravih“ školskih marendi i ručkova. Na osnovi analize školskih jelovnika opća ocjena prehrane u osnovnim školama nije u potpunosti zadovoljavajuća

Keywords

Hrčak ID:

298361

URI

https://hrcak.srce.hr/298361

Publication date:

7.1.2015.

Visits: 254 *