Skip to the main content

Review article

Tartufarstvo u Istri

Tanja Kocković orcid id orcid.org/0000-0003-3374-5773 ; Etnografski muzej Istre, Pazin, Hrvatska


Full text: croatian pdf 96 Kb

page 117-125

downloads: 1.487

cite

Full text: english pdf 86 Kb

page 127-135

downloads: 670

cite


Abstract

Tartufi su danas cijenjen i tražen specijalitet koji je postao i
dijelom gastronomskog identiteta Istre. Stoga mnogi strani, ali i
domaći turisti dolaze na odmor u Istru kako bi ih kušali, uživali
u njihovu okusu i pri tome otkrili imaju li svojstva koja ima se
pripisuju (afrodizijska i sl.).
U radu će se prikazati: promjene u načinu lova na tartufe - tko
ih danas lovi, a tko ih je nekada lovio; promjene kod konzumenata
tartufa: tko ih je i u kojim prigodama jeo nekada, a tko danas;
promjene pri prenošenju tradicionalnog jela koje se konzumiralo
u seoskoj kuhinji u drugi prostor - restoran.

Keywords

tartufarstvo; tradicionalna prehrana; Istra

Hrčak ID:

37779

URI

https://hrcak.srce.hr/37779

Publication date:

5.1.2004.

Article data in other languages: english

Visits: 3.644 *