Skip to the main content

Professional paper

Kefir

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Full text: croatian pdf 1.424 Kb

page 25-34

downloads: 2.360

cite


Abstract

Po svojem porijeklu kefir je nacionalni mliječni proizvod gorštačkih tatarskih plemena sjevernog Kavkaza (Sjeverna Osetija), gdje i danas predstavlja veoma cijenjenu svakodnevnu vrstu hrane. Iz ovog područja raširio se je postepeno po cijeloj Europi, a poznat je i izvan nje. U prvotnom obliku pripremao se od pradavnih vremena iz mlijeka držanog u drvenim bačvama ili kožnatim mješinama, koje se nisu nikad potpuno praznile, nego su se uvijek nadopunjavale novim količinama mlijeka.

Keywords

kefir; proizvodnja krefira

Hrčak ID:

64752

URI

https://hrcak.srce.hr/64752

Publication date:

7.2.1958.

Visits: 3.872 *