Skip to the main content

Professional paper

Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda

Relja Stelkić ; Institut za prehrambenu industriju, Novi Sad


Full text: croatian pdf 365 Kb

page 185-188

downloads: 1.741

cite


Abstract

Indikatori su supstance koje se koriste za vizualno otkrivanje kraja reakcije kod titracija. Indikatori kojima se služimo za određivanje kraja reakcije kod titracija "kiselina - baza" su uglavnom supstance koje podliježu vidljivoj promjeni u uskom intervalu promjene koncentracije vodikovih iona. Promjena o kojoj se ovdje govori, je u većini slučajeva promjena boje indikatora, mada nisu rijetki slučajevi da se kraj reakcije zapaža po pojavi zamućenja koje potječe od precipitacije ili flokulacije koloida.

Keywords

mlijeko i mliječni proizvodi; indikatori u analizi

Hrčak ID:

67175

URI

https://hrcak.srce.hr/67175

Publication date:

2.8.1967.

Visits: 2.176 *