Skip to the main content

Professional paper

Potreba primjene brzih bakterioloških metoda u mljekarskoj praksi

Darko Škrinjar ; "Agromljekarski kombinat", Tvornica mlječnih proizvoda i sladoleda, Zagreb


Full text: croatian pdf 270 Kb

page 211-212

downloads: 443

cite


Abstract

Bakteriološki kao i higijenski nadzor nad proizvodnjom čini nam poteškoće i ne zadovoljava potrebama prakse, ako mikrobiološke pretrage dugo traju zbog čega se ne može uspješno i brzo intervenirati. Poslije 36-48 sati. od uzimanja uzoraka dolazimo do rezultata, kada je već suvišno kasno, jer su štete i bez laboratorija već uočene, npr. kod proizvodnje jogurta uslijed prisutnosti antibiotika u sirovom mlijeku ili kod pasteriziran ja mlijeka kada nam je reinficirano mlijeko već otišlo u promet.

Keywords

mlijeko; bakteriološke metode

Hrčak ID:

70453

URI

https://hrcak.srce.hr/70453

Publication date:

2.9.1964.

Visits: 1.021 *