Skip to the main content

Original scientific paper

Ispitivanje promjene kiselosti kod svježih sireva u varaždinskoj regiji

Marija Milić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 446 Kb

page 182-185

downloads: 712

cite


Abstract

Naziv svježi sir se smatra kao naprikladniji za podgrupu mekih sireva, koji su specifični po tome što se ne podvrgavaju zrenju. Kod nas se svježi sir proizvodi industrijski i u seljačkim domaćinstvima. Kvaliteta svježih sireva ovisi o kvaliteti sirovog mlijeka i o tehnološkom procesu. U ovom radu praćena je promjena kiselosti kod svježih sireva kroz period od 8 dana. Uzorci su držani na sobnoj temperaturi i temperaturi hladionika. Uzorak A i B su svježi sirevi proizvedeni industrijski, a uzorak C je svježi sir proizveden u seljačkom domaćinstvu.

Keywords

svježi sirevi; promjene kiselosti; varaždinska regija

Hrčak ID:

99910

URI

https://hrcak.srce.hr/99910

Publication date:

1.6.1984.

Article data in other languages: english

Visits: 1.447 *