Izvorni znanstveni članak
Ispitivanje promjene kiselosti kod svježih sireva u varaždinskoj regiji
Marija Milić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Sažetak
Naziv svježi sir se smatra kao naprikladniji za podgrupu mekih sireva, koji su specifični po tome što se ne podvrgavaju zrenju. Kod nas se svježi sir proizvodi industrijski i u seljačkim domaćinstvima. Kvaliteta svježih sireva ovisi o kvaliteti sirovog mlijeka i o tehnološkom procesu. U ovom radu praćena je promjena kiselosti kod svježih sireva kroz period od 8 dana. Uzorci su držani na sobnoj temperaturi i temperaturi hladionika. Uzorak A i B su svježi sirevi proizvedeni industrijski, a uzorak C je svježi sir proizveden u seljačkom domaćinstvu.
Ključne riječi
svježi sirevi; promjene kiselosti; varaždinska regija
Hrčak ID:
99910
URI
Datum izdavanja:
1.6.1984.
Posjeta: 1.447 *