Skip to the main content
  • Publication date: 30.09.2023.
  • Published on HRČAK: 14.11.2023.

Table of contents

Full text

Ispitivanje tehnoloških i senzornih svojstava mafina pripremljenih s chia sjemenkama i liofiliziranim prahom breskve (page 273-282)

Dasha Mihaylova, Aneta Popova, Zhivka Goranova, Pavlina Doykina, Bogdan Goranov
Original scientific paper


1-Metilciklopropen ublažava oštećenja mahuna tijekom skladištenja pri niskim temperaturama povećanjem učinka antioksidacijskog sustava stanične zaštite (page 283-293)

Na Lv, Cai-Ping Wang, Hong-Tao Zhou, Chang-Jie Guo, Hao-Yan Zhang, Da-Yong Ren
Original scientific paper


Uklanjanje histamina iz ribljeg umaka s pomoću bakterije Staphylococcus debuckii sp. izolirane iz fermentirane ribe (page 294-301)

Natthakan Rungraeng, Kazuhisa Ohtaguchi, Teerin Chysirichote
Original scientific paper


Učinak ultrazvučne i hidrotermalne obrade na probavljivost i antioksidacijska svojstva integralnog pšeničnog brašna s različitim udjelom amiloze (page 302-311)

Valentina Nikolić, Slađana Žilić, Marijana Simić, Vesna Kandić, Primož Titan
Preliminary communication


Moguća primjena biološki aktivnih spojeva iz artičoke (page 312-327)

Thais Feiden, Eunice Valduga, Jamile Zeni, Juliana Steffens
Review article


Utjecaj fermentacije, autoklaviranja i obrade fitazom na antioksidacijska svojstva i kakvoću keksa od tefa (page 328-338)

İrem Karaçoban, Nermin Bilgiçli, Elif Yaver
Original scientific paper


Razvoj i usporedba alternativnih metoda pročišćavanja adalimumaba izravno iz suspenzije stanične kulture (page 339-349)

Dorottya Vaskó, Júlia Domján, Bence Szűcs, László Bakk, Péter Hajdinák, György Marosi, Zsombor K. Nagy, Edit Hirsch, Csaba Fehér
Original scientific paper


Effects of Partial Replacement of Sugar with Fig Syrup on the Survival of Bacillus coagulans and the Physicochemical Properties of Probiotic Ice Cream (page 350-356)

Reza Janipour, Seyed Shahram Shekarforoush, Samira Ghorbani, Hamid Reza Gheisari
Original scientific paper


Tehnike minimalne obrade za proizvodnju i čuvanje hrane prilagođene individualnim potrebama (page 357-377)

Daniel Berdejo, Diego García-Gonzalo, Nadia Oulahal, Rositsa Denkova-Kostova, Vesela Shopska, Georgi Kostov, Pascal Degraeve, Rafael Pagan
Review article


Optimiranje sastava bademovog napitka obogaćenog ekstraktima mirte, lovora i komorača, kao zamjene za mlijeko (page 378-388)

Sandra Balbino, Daniela Cvitković, Hanna Skendrović, Verica Dragović-Uzelac
Original scientific paper


Effects of Soluble Dietary Fibre on Exercise Performance and Perception of Fatigue in Young Basketball Players (page 389-401)

Edin Hadžić, Antonio Starcevic, Tomislav Rupčić, Jurica Zucko, Toni Čvrljak, Ira Renko, Damir Knjaz, Dario Novak
Preliminary communication


Aktivnost zgrušavanja mlijeka i primarna proteoliza liofiliziranog ekstrakta cvijeta artičoke (Cynara scolymus L.) (page 402-409)

Valentina Crosetti, Agustín Sola, Gabriela Grigioni, María José Torres
Original scientific paper


Afterword (page 410-411)

Peter Raspor, Sonja Smole Možina, Irena Vovk
Editorial


Visits: 3.496 *