Skip to the main content

Professional paper

Doprinos ka poznavanju laboratorijske kontrole u sirarskim pogonima s aspekta biohemijskih zbivanja u mlijeku i siru

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Ljubljana


Full text: croatian pdf 851 Kb

page 1-9

downloads: 485

cite


Abstract

Prerada mlijeka u sir je složeni proces koji zaslužuje punu pažnju. Nužna je organizirana i detaljna kontrola mlijeka, tehnološkog procesa kao i konačnog proizvoda. Stalno moramo imati na umu da je mlijeko po svojoj prirodi podvrgnuto kemijsko-fizikalnim i biološkim promjenama, koje mogu prouzrokovati velike gubitke u pogonima zbog slabe kvalitete sireva, no u stvari danas ni potrošaču više nije svejedno kakav sir može dobiti na tržištu.

Keywords

mlijeko; sir; biokemijske promjene; laboratorijska kontrola

Hrčak ID:

70324

URI

https://hrcak.srce.hr/70324

Publication date:

2.1.1964.

Visits: 854 *