Skip to the main content

Professional paper

Čiste bakterijske kulture i njihova primjena

Lujo Dvoržak ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Full text: croatian pdf 178 Kb

page 220-221

downloads: 383

cite


Abstract

Čiste bakterijske kulture u proizvodnji sira primjenjuju se u našim pogonima, gdje se mlijeko primitivno' prerađuje. Matične kulture povremeno se otpremaju iz centralnog laboratorija u vanjske preradbene pogone. Pored otežanih uvjeta održavanja i razmnožavanja kultura u vanjskim pogonima, nekoji od naših radnika, koji rukuju kulturama ne obraćaju dovoljno pažnje higijeni, koja se ipak mora održavati. Događa se da kultura koja stigne iz centralnog laboratorija odmah kod prvog precjepljivanja bude inficirana i degenerirana, a takva ni u kojem slučaju ne koristi svrsi.

Keywords

mlijeko; bakterijske kulture

Hrčak ID:

70601

URI

https://hrcak.srce.hr/70601

Publication date:

1.10.1965.

Visits: 1.026 *