Skip to the main content

Professional paper

Pasterizacija i neutralizacija pavlake

Jovan Đorđević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Full text: croatian pdf 424 Kb

page 52-55

downloads: 1.240

cite


Abstract

Prilikom proizvodnje maslaca još uvijek postoje propusti, koji dovode do znatno slabijeg kvaliteta proizvoda, do znatnih gubitaka u toku izrade i, što je najgore, oni mogu utjecati negativno na zdravlje potrošača. Jedan od najvećih propusta sastoji se u tome što se još i danas u nekim mljekarama proizvodi maslac iz nepasterizirane pavlake. Međutim, skoro u svim mljekarama koje se bave proizvodnjom maslaca, postoje ili se mogu lako ostvariti uvjeti za pasterizaciju pavlake, jer se za ovu svrhu upotrebljavaju isti aparati, kao i za pasterizaciju mlijeka.

Keywords

pavlaka; pasterizacija; neutralizacija

Hrčak ID:

77130

URI

https://hrcak.srce.hr/77130

Publication date:

2.3.1954.

Visits: 1.612 *