Skip to the main content

Review article

KULINARSTVO – DIO KULTURE ŽIVLJENJA I DUHOVNE BAŠTINE U HRVATSKOJ TURISTIČKOJ PONUDI

Ana Žaper


Full text: croatian pdf 229 Kb

page 227-238

downloads: 10.246

cite


Abstract

Niska razina izvanpansionske potrošnje u Hrvatskoj upućuje na potrebu promjene tradicionalno nemaštovite turističke ponude. Kulinarski identitet, kao dio duhovne baštine, može osmišljenim uključivanjem u turističku ponudu pridonijeti boljem imidžu odredišta, a time i konkurentnosti turizma. Da bi se to postiglo, potrebno je podići svijest lokalnom stanovništvu o izvornim vrijednostima i prednostima, ali i osigurati podršku za to zaduženih državnih institucija.

Keywords

kulturni turizam; kulinarska tradicija; internacionalizacija prehrane; brza hrana; gastronomski identitet; kulturne zone; mediteransko naslijeđe; obogaćivanje turističke ponude; suradnja turizma i agrara

Hrčak ID:

8442

URI

https://hrcak.srce.hr/8442

Publication date:

29.12.2004.

Article data in other languages: english

Visits: 12.612 *