Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

NAŠE MORE : znanstveni časopis za more i pomorstvo

logo NAŠE MORE : znanstveni časopis za more i pomorstvo

Sveučilište u Dubrovniku izdavač je znanstvenog časopisa za more i pomorstvo Naše More. Prioritetna znanstvena područja su tehničke, biotehničke i prirodne znanosti koje se bave morem, obalom i podmorjem. Časopis obrađuje teme iz navigacije, brodske tehnologije i strojarstva, brodarstva, pomorskog gospodarstva, transporta, špedicije, pomorskog prava, oceanologije, akvakulture, ekologije i biologije mora; dakle, problematiku mora i pomorstva u najširem smislu tog pojma. Usto se bavi i temama iz nautičkog turizma, ali i temama iz pomorskog i općenito stručnog obrazovanja. Teme se obrađuju na znanstvenoj i stručnoj razini. Časopis je po vrsnoći izjednačen s časopisima s međunarodno priznatom recenzijom. Časopis izlazi u tri broja godišnje u nakladi od 300 primjeraka, te povremeno kao posebni broj u nakladi 100 primjeraka. Financira se prodajom, reklamama, donacijama i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilišta u Dubrovniku, brodarske tvrtke “Atlantska plovidba” iz Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Društva prijatelja dubrovačke starine.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1919.
  • Učestalost izlaženja: 3
  • Područja pokrivanja: Informacijske i komunikacijske znanosti, Pravo, Ekonomija, Biotehnologija, Tehnologija prometa i transport, Strojarstvo, Elektrotehnika, Brodogradnja, Biologija
  • Uključen u Hrčak: 05.02.2007.
  • Prava korištenja: Časopis Naše more: znanstveni časopis za more i pomorstvo besplatno objavljuje radove svih autora u svim redovitim izdanjima. Ovaj časopis ne naplaćuje obradu radova. Ovaj časopis ne naplaćuje prijavu radova. Budući da je objavljivanje u časopisu Naše more: znanstvenom časopisu za more i pomorstvo omogućeno besplatno svim autorima ne postoji mogućnost odricanja od autorskih prava. Časopis se koristi sustavom Sherpa/ROMEO green route. Svi objavljeni rukopisi imaju licencu prema Creative Commons Attribution CC BY 3.0 Unported License. Autori imaju pravo arhivirati radove koje su predali na objavljivanje u repozitorij s otvorenim pristupom. Autori imaju pravo arhivirati svoje prihvaćene radove u repozitorij s otvorenim pristupom. Autori imaju pravo arhivirati konačnu verziju objavljenog rada, često u pdf obliku, u repozitorij s otvorenim pristupom. Ne postoje nikakva druga ograničenja za arhiviranje u repozitorij s otvorenim pristupom. Ukoliko autori u skladu sa zahtjevima svoje institucije, izvora financiranja ili vlade moraju omogućiti otvoreni pristup svojem radu, mi jamčimo autoru automatsko izuzeće od svih ograničenja prema našoj politici koja bi onemogućila objavljivanje njihovog rada u časopisu Naše more: znanstvenom časopisu za more i pomorstvo. Jedinstvena politika primjenjuje se na autore svih radova objavljenih u časopisu.
Arhiva

Posjeta: 2.589.228*