Skip to the main content

Original scientific paper

Planski pristup popravljanu kakvoće mješavina maslinova ulja

Dario Vojnović ; University of Trieste, Trieste, Italy
B. Campisi ; University of Trieste, Trieste, Italy
Italo Žužić ; Agrolaguna Poreč, Poreč, Hrvatska
L. Favretto ; University of Trieste, Trieste, Italy


Full text: english pdf 1.225 Kb

page 53-62

downloads: 347

cite


Abstract

U radu je primijenjena mješavina eksperimentalnih metodologija zasnovanih na Scheffeovim smpleks tablicama za proučavanje mješavina maslinova ulja iz Pule i otoka Krka. Svrha je bila da se naglase prednosti ovakvih eksperimentalnih pristupa koji omogućuju analizu razvoja fenomena preko ograničenog broja proba. Istraživani odgovor bio je senzorna kakvoća, određena panel testom prema kriterijima International Olive Oil Council (IOOC), za mješavine pripravljena prema shemi Scheffeovih miješanih matrica.

Keywords

maslinovo ulje; kakvoća mješavine

Hrčak ID:

93308

URI

https://hrcak.srce.hr/93308

Publication date:

25.12.1996.

Article data in other languages: english

Visits: 1.272 *