Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj kiselosti miijeka na senzorska svojstva ementalskog sira

Lj. Jakelj
Klara Pfeifer ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 624 Kb

page 107-110

downloads: 454

cite


Abstract

Istraživan je utjecaj stupnja kiselosti mlijeka na tijek izrade, zrenje i senzorska svojstva ementalskog- sira u mljekari "Mlekopromet" Ljutomer, tijekom 1990. godine. Rezultati istraživanja ukazuju na izravan utjecaj potencijalne kiselosti na kakvoću ementalskog sira, pa se prema tomu pokazatelju mlijeka može pretpostaviti koje će se kvalitetne kategorije sira proizvesti ali uz uvjet pravilno provedenog procesa proizvodnje.

Keywords

sir ementalac; proizvodnja; utjecaj stupnja kiselosti mlijeka; proizvodnja; zrenje; senzorska svojstva

Hrčak ID:

95373

URI

https://hrcak.srce.hr/95373

Publication date:

10.4.1993.

Article data in other languages: english

Visits: 1.044 *