Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj Streptococcus diacetilactis na povećanje biološke vrijednosti sireva za brzu potrošnju

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd
Maja Đorđević


Full text: croatian pdf 836 Kb

page 227-231

downloads: 472

cite


Abstract

U cilju utvrđivanja i usporedbe biološke vrijednosti mlijeka i sireva za brzu potrošnju praćena je promjena aminokiselinskog sastava proteinskog kompleksa u ovim uzorcima. Kvantitativni pokazatelji koncentracija aminokiselina u sirevima omogućili su konstataciju, da je pod utjecajem proteolitičke aktivnosti Str. diacetilactis povećana koncentracija slobodnih esencijalnih aminokiselina u usporedbi sa sirevima bez kulture

Keywords

sir; biološka vrijednost; Streptococcus diacetilactis

Hrčak ID:

96090

URI

https://hrcak.srce.hr/96090

Publication date:

2.8.1985.

Article data in other languages: english

Visits: 1.249 *