Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj Streptococcus diacetilactis na povećanje biološke vrijednosti sireva za brzu potrošnju

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd
Maja Đorđević


Puni tekst: hrvatski pdf 836 Kb

str. 227-231

preuzimanja: 472

citiraj


Sažetak

U cilju utvrđivanja i usporedbe biološke vrijednosti mlijeka i sireva za brzu potrošnju praćena je promjena aminokiselinskog sastava proteinskog kompleksa u ovim uzorcima. Kvantitativni pokazatelji koncentracija aminokiselina u sirevima omogućili su konstataciju, da je pod utjecajem proteolitičke aktivnosti Str. diacetilactis povećana koncentracija slobodnih esencijalnih aminokiselina u usporedbi sa sirevima bez kulture

Ključne riječi

sir; biološka vrijednost; Streptococcus diacetilactis

Hrčak ID:

96090

URI

https://hrcak.srce.hr/96090

Datum izdavanja:

2.8.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.249 *