Original scientific paper
Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman
Simo Parijez
; UPI - Sarajevo
Full text: croatian pdf 750 Kb
page 65-70
downloads: 1.897
cite
APA 6th Edition
Parijez, S. (1975). Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman. Mljekarstvo, 25 (3), 65-70. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/96781
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman." Mljekarstvo, vol. 25, no. 3, 1975, pp. 65-70. https://hrcak.srce.hr/96781. Accessed 20 Jan. 2025.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman." Mljekarstvo 25, no. 3 (1975): 65-70. https://hrcak.srce.hr/96781
Harvard
Parijez, S. (1975). 'Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman', Mljekarstvo, 25(3), pp. 65-70. Available at: https://hrcak.srce.hr/96781 (Accessed 20 January 2025)
Vancouver
Parijez S. Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [cited 2025 January 20];25(3):65-70. Available from: https://hrcak.srce.hr/96781
IEEE
S. Parijez, "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman", Mljekarstvo, vol.25, no. 3, pp. 65-70, 1975. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/96781. [Accessed: 20 January 2025]
Abstract
Kefir je mliječno-kiseli napitak sa osvježavajućim, hranljivim, dijetalnim i ljekovitim svojstvima, koji u našoj zemlji u posljednjih nekoliko godina postaje sve zapaženiji u ljudskoj ishrani, zato mu se sa tehnološko-ekonomskog stanovišta pridaje poseban značaj. Kefir u mljekarskoj industriji upotpunjava asortiman mliječno-kiselih proizvoda i napitaka, koji su na našem tržištu ograničeni uglavnom na jogurt odnosno kiselo mlijeko. Radi svojih univerzalnih svojstava možemo slobodno reći da kefir zaslužuje pažnju, jer ima određenih prednosti nad ostalim mliječno-kiselim napicima.
Keywords
kefir; proizvodnja; plasman
Hrčak ID:
96781
URI
https://hrcak.srce.hr/96781
Publication date:
2.3.1975.
Visits: 2.562
*