Skip to the main content

Original scientific paper

Određivanje količine masti u slatkom vrhnju

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
A. Arsov
S. Golić
M. Ličen


Full text: croatian pdf 547 Kb

page 83-86

downloads: 482

cite


Abstract

Kontrola količine masti u slatkom vrhnju značajna je s tehnološkog stajališta za mljekarska poduzeća, a s kontrolnog, u odnosu mljekara-potrošač-inspekcija. U nastojanjima za primjenom jedinstvenih rutinskih analitičkih metoda u našoj praksi, poduzeli smo istraživanje butirometrijskih metoda određivanja mliječne masti u slatkom vrhnju. Iznijeti podaci mogu poslužiti kao osnova za razmatranje.

Keywords

slatko vrhnje; količina masti

Hrčak ID:

96788

URI

https://hrcak.srce.hr/96788

Publication date:

2.4.1975.

Visits: 840 *