Skip to the main content

Original scientific paper

Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje

Ivanka Otenhajmer ; Mikrobiološko odelenje Instituta za mlekarstvo, Beograd
Stojanka Mitić
Nada Radišić
Dragojlo Obradović


Full text: croatian pdf 375 Kb

page 259-261

downloads: 515

cite


Abstract

Kesten pire je namirnica koja se na industrijski način proizvodi, a zbog svoje hranjive vrijednosti, specifičnog i prijatnog ukusa, sve više postaje sastavni dio obroka, naročito djece. Po svome kemijskom sastavu, kesten je vezan za proteine i masti te je korisna namirnica kako u pogledu kalorične, tako i u pogledu biološke vrijednosti, naročito radi visokog sadržaja (oko 40 %) linolne kiseline (Marić i sur., 1973.).

Keywords

kesten-pire; mikroflora; industrijski uvjeti proizvodnje

Hrčak ID:

96883

URI

https://hrcak.srce.hr/96883

Publication date:

3.11.1975.

Visits: 890 *