Skip to the main content

Original scientific paper

Pasterizirano mlijeko - kolebanja količina suhe tvari bez masti i bjelančevina

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 666 Kb

page 195-199

downloads: 375

cite


Abstract

Srednje vrijednosti količina suhe tvari bez masti i bjelančevina ukupno 1.434 uzorka pasteriziranog mlijeka zagrebačkog tržišta u razdoblju od početka 1974. do kraja 1983. godine kolebale su od 7,69 do 8,47 (suha tvar bez masti), te od 2,71 do 3,17 (bjelančevine) posto. Razlike srednjih vrijednosti između pojedinih mjeseci bile su većinom etatistički opravdane u slučaju količina bjelančevina, a većinom statistički ne-signifikantne ako se radilo o količinama suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.

Keywords

pasterizirano mlijeko; suha tvar bez masti; bjelančevine

Hrčak ID:

99911

URI

https://hrcak.srce.hr/99911

Publication date:

1.7.1984.

Article data in other languages: english

Visits: 1.129 *