Original scientific paper
Promatranje fizikalno-kemijskih promjena mliječnih deserata-pudinga tijekom skladištenja
Ljerka Marija Lalić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Katarina Benković
Branka Magdalenić
Abstract
U ovom radu su uz pomoć Brookfield-ovog rotacionog viskozimetra istražena reološka svojstva mliječnih deserata - pudinga. Izračunate su vrijednosti viskoziteta mliječnih deserata i prikazane logaritamske ovisnosti vrijednosti viskoziteta o brzinama smicanja. Ova je analiza omogućila promatranje kvalitativnih promjena u sistemima za vrijeme skladištenja u hladnjaku kod temperature 8 °C. Metoda određivanja pokazala se vrlo jednostavnom, prikladnom i tehnološki dobro primjenjivom za kontrolu kvalitete proizvoda za vrijeme skladištenja.
Keywords
mliječni deserti; puding; skladištenje
Hrčak ID:
108766
URI
Publication date:
2.5.1986.
Visits: 1.520 *