Skip to the main content

Original scientific paper

Neke osobine tehnologije i fizičko-kemijska stabilnost UHT sterilizirane pavlake

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Aly I. Hassan


Full text: croatian pdf 810 Kb

page 74-78

downloads: 719

cite


Abstract

Kratkotrajna visokotemperaturna ili UHT (Ultra-High Temperature) sterilizacija mliječnih proizvoda daje velike mogućnosti mljekarskoj industriji u proizvodnji širokog asortimana trajnih proizvoda. Među tim proizvodima značajno mjesto imaju pavlaka i slični proizvodi sa visokim sadržajem masti koji se još na ovaj način ne proizvode u nas. S obzirom na njihov kemijski sastav i fizičke osobine primjena UHT procesa ima izvjesne specifičnosti čiji predmet razmatranja je ovaj rad.

Keywords

UHT sterilizirana pavlaka; tehnologija; fizičko-kemijska stabilnost

Hrčak ID:

109609

URI

https://hrcak.srce.hr/109609

Publication date:

2.4.1977.

Visits: 1.293 *