Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj nekih faktora na kvalitetu slatkog tučenog vrhnja

Davor Baković ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik


Full text: croatian pdf 696 Kb

page 98-103

downloads: 478

cite


Abstract

Porastom potrošnje slatkog tučenog vrhnja postavlja se zahtjev za poboljšanje kvalitete ovog proizvoda. Ideju za ovaj rad dala je slaba postojanost slatkog tučenog vrhnja na sobnoj temperaturi na slasticama. Zato se pristupilo ispitivanju utjecaja pojedinih stabilizatora i šećera na poboljšanje ove karakteristike. Procesom tučen ja slatkog vrhnja oblikuje se emulzija zraka u mliječnoj plazmi, koja sadrži kapljice masti u obliku malih nakupina.

Keywords

slatko tučeno vrhnje; kvaliteta

Hrčak ID:

109614

URI

https://hrcak.srce.hr/109614

Publication date:

2.5.1977.

Visits: 837 *