Skip to the main content

Professional paper

Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom

Ljubomir Ilić ; PK "Beograd", INI Agroekonomik Zavod za industrijsku tehnologiju


Full text: croatian pdf 658 Kb

page 194-197

downloads: 758

cite


Abstract

Pod maslacem se podrazumijeva proizvod dobiven iz mlijeka odvajanjem mliječne masti i njenom daljom obradom. Sastoji se najvećim dijelom iz masti (82-84 %), zatim vode (14-16 %), nešto bjelančevina (0,60 %) pepela (0,13 %) i ostalih organskih tvari (0,7 %) - uglavnom laktoze. Maslac se može dobiti direktnom obradom mlijeka, ili prethodnim izdvajanjem pavlake i njenom daljom obradom.

Keywords

maslac; proizvodnja; postupak

Hrčak ID:

109678

URI

https://hrcak.srce.hr/109678

Publication date:

1.9.1977.

Visits: 1.211 *