Skip to the main content

Review article

Budući razvoj mikrobiologije i industrijske biotehnologije proteaza u prehrambenoj industriji

Alagarsamy Sumantha ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Christian Larroche ; Laboratoire de Génie Chimique et Biochimique, CUST-Université Blaise Pascal, 24 Avenue des Landais, B.P. 206, F-63174, Aubière Cedex, France
Ashok Pandey ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India


Full text: croatian pdf 25 Kb

page 211-220

downloads: 374

cite

Full text: english pdf 118 Kb

page 211-220

downloads: 1.674

cite


Abstract

Najnovija dostignuća u industrijskoj biotehnologiji omogućila su primjenu novih i neotkrivenih mikroorganizama i razvoj poboljšanih postupaka u proizvodnji enzima. To je povećalo prinose enzima i olakšalo razvoj djelotvornijeg industrijskog postupka proizvodnje. U ovom je radu opisana proizvodnja kiselih i neutralnih proteaza, osobito što se tiče
proizvođača, postupaka proizvodnje i njihovih poboljšanja, te proizvoda i njegove primjene.

Keywords

Hrčak ID:

109854

URI

https://hrcak.srce.hr/109854

Publication date:

15.6.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 2.988 *