Skip to the main content

Review article

Proizvodnja aromatskih sastojaka hrane: mikrobna i enzimska metodologija

María Asunción Longo ; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain
María Angeles Sanromán orcid id orcid.org/0000-0002-8148-2130 ; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain


Full text: croatian pdf 17 Kb

page 335-353

downloads: 239

cite

Full text: english pdf 264 Kb

page 335-353

downloads: 17.679

cite


Abstract

Posljednjih su godina sve veći zahtjevi za prirodnim proizvodima prehrambene industrije ohrabrili nevjerojatne pokušaje razvoja biotehnoloških procesa u proizvodnji aromatskih spojeva. Ovaj revijalni prikaz donosi nova dostignuća iz tog područja, osobito ističući mogućnosti primjene biljnih stanica i mikrobnih kultura te enzimske tehnologije u proizvodnji velikog broja aromatskih sastojaka hrane. Razmatra se i poboljšanje ekonomske isplativosti proizvodnje uzgojem mikroorganizama na čvrstoj podlozi.

Keywords

Hrčak ID:

109915

URI

https://hrcak.srce.hr/109915

Publication date:

15.9.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 18.539 *