Skip to the main content

Original scientific paper

Proizvodnja sirnih namaza na bazi kvarka s dodatkom sojinog brašna

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Spasenija Milanović
Dragoljub Gavarić
Marija Levai


Full text: croatian pdf 842 Kb

page 145-150

downloads: 842

cite


Abstract

Članak opisuje pokusni rad u proizvodnji sirnih namaza uz dodatak sojinog brašna. Obogaćivanje kvarka sojinim brašnom povećava sadržaj proteina i nutritivnu vrijednost proizvoda. U kvarku sa sojinim brašnom povećava se suha tvar od prosječno 30,60 na 33,15 %, a proteini od 12,36 na 15,24 %.

Keywords

sirni namazi; kvark; dodatak sojinog brašna

Hrčak ID:

109942

URI

https://hrcak.srce.hr/109942

Publication date:

2.5.1981.

Article data in other languages: english

Visits: 1.649 *