Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja sirnih namaza na bazi kvarka s dodatkom sojinog brašna

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Spasenija Milanović
Dragoljub Gavarić
Marija Levai


Puni tekst: hrvatski pdf 842 Kb

str. 145-150

preuzimanja: 842

citiraj


Sažetak

Članak opisuje pokusni rad u proizvodnji sirnih namaza uz dodatak sojinog brašna. Obogaćivanje kvarka sojinim brašnom povećava sadržaj proteina i nutritivnu vrijednost proizvoda. U kvarku sa sojinim brašnom povećava se suha tvar od prosječno 30,60 na 33,15 %, a proteini od 12,36 na 15,24 %.

Ključne riječi

sirni namazi; kvark; dodatak sojinog brašna

Hrčak ID:

109942

URI

https://hrcak.srce.hr/109942

Datum izdavanja:

2.5.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.649 *