Skip to the main content

Original scientific paper

Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje

Mihajlo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Dragica Miočinović


Full text: croatian pdf 716 Kb

page 178-182

downloads: 424

cite


Abstract

Rad obuhvata ispitivanje kvaliteta mlijeka u području Zlatibora i Timočkoj krajini. U Timočkoj krajini iznosila je suha tvar 12,68 %, mast 3,97 % prosječno, na području Zlatibora suha tvar je 13,06, a mast 3,88 % prosječno. U regionu Timočke krajine organizirana je tehnološki modificirana i usavršena proizvodnja bijelih sireva, što se pokazalo vrlo ekonomičnim načinom iskorištavanja mliječnih viškova.

Keywords

mlijeko; kemijski sastav; brdsko-planinska područja

Hrčak ID:

109950

URI

https://hrcak.srce.hr/109950

Publication date:

1.6.1981.

Article data in other languages: english

Visits: 917 *