Skip to the main content

Original scientific paper

Izbor kultura s antimikrobnim svojstvima za proizvodnju fermentiranih napitaka

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd
Stanimirka Videnović
Ranko Jović


Full text: croatian pdf 756 Kb

page 227-232

downloads: 515

cite


Abstract

Za proizvodnju fermentiranih proizvoda upotrebljava se asocijacija sojeva Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, kod kojih nisu dovoljno definirane metabolitske sposobnosti pojedinih sojeva. Danas se koriste čisti sojevi bakterija mliječne kiseline sa poznatim biokemijskim karakteristikama naročito u pogledu brzine stvaranja aciditeta, acetilaldehida, viskoziteta, evolucije aciditeta na niskim temperaturama.

Keywords

fermentirani napici; kulture; antimikrobna svojstva

Hrčak ID:

109993

URI

https://hrcak.srce.hr/109993

Publication date:

1.8.1981.

Article data in other languages: english

Visits: 1.037 *