Skip to the main content

Professional paper

Bjelančevine mlijeka kao kriterij ocjenjivanja vrijednosti kvalitete

Slavica Golc ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Full text: croatian pdf 903 Kb

page 253-259

downloads: 384

cite


Abstract

Različito ocjenjivanje vrijednosti kvalitete mlijeka dovelo nas je do razmišljanja o pravilnom ocjenjivanju vrijednosti njegovih sastojaka. Slažemo se s navodima autora (Dorđević, Stefanović, 1977) da uzimanje uzoraka na rampi mljekare nije dovoljno i da bi bilo potrebno vršiti kontrolu kvalitete mlijeka i kod samih proizvođača. Ipak smatramo, da bez poznavanja opće kvalitete mlijeka kojega primaju mljekare ne bi bilo svrsishodno utvrđivati kvalitetu kod pojedinih proizvođača.

Keywords

mlijeko; bjelančevine; kvaliteta

Hrčak ID:

111701

URI

https://hrcak.srce.hr/111701

Publication date:

2.11.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 919 *