Skip to the main content

Original scientific paper

Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb
Mihajlo Rubeša
Vera Bašić
Blanka Koludrović
Ljubica Stojak
Ljerka Lešić


Full text: croatian pdf 791 Kb

page 26-30

downloads: 419

cite


Abstract

Da bi se zaustavila negativna privredna i demografska kretanja na području otoka Paga, Skupština općine pokreće - pored ostalih i akciju za povećanje, poboljšanje, tipizaciju i zaštitu proizvodnje paškog sira. Ova uvodna ispitivanja paškog sira, izvršena u PTI-u u Zagrebu, trebala su pružiti informaciju da li i u kojoj mjeri sadašnja proizvodnja paškog sira udovoljava zakonskim propisima te u kojoj mjeri po svojim organoleptičkim karakteristikama pripada tipu izvornog paškog sira. Dio rezultata provedenih ispitivanja prikazan je u ovom radu.

Keywords

paški sir; sastav; mikroflora

Hrčak ID:

115294

URI

https://hrcak.srce.hr/115294

Publication date:

1.2.1979.

Visits: 866 *