Skip to the main content

Professional paper

ALTERNATIVNE SIROVINE PREHRAMBENIH VLAKANA

Nikolina Gaćina orcid id orcid.org/0000-0001-5636-5832 ; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska


Full text: croatian pdf 94 Kb

page 123-130

downloads: 2.439

cite


Abstract

Prehrambena vlakana su komponente hrane koja blagotvorno djeluju na zdravlje čovjeka. Njihova proizvodnja se povećava jer se dodaju hrani koja ih uobičajeno ne sadrži da bi ona postala funkcionalna. Alternativne i jeftine sirovine za dobivanje prehrambenih vlakana mogu biti i nusproizvodi prerade nekih namirnica biljnog porijekla (jabuke, grožđe, citrusi i kim) koji zaostaju nakon njihove primarne obrane.

Keywords

prehrambena vlakna; funkcionalna hrana; alternativne biljne sirovine

Hrčak ID:

124975

URI

https://hrcak.srce.hr/124975

Publication date:

18.7.2014.

Article data in other languages: english

Visits: 3.882 *