Skip to the main content

Professional paper

Proizvodnja celera u sustavu kap na kap

Dubravka Hefer ; PIK Vinkovci
Ivica Kovačić ; PIK Vinkovci
Bosiljka Božić Sumrak ; PIK Vinkovci


Full text: croatian pdf 207 Kb

page 66-73

downloads: 321

cite

Full text: english pdf 207 Kb

page 73-73

downloads: 861

cite


Abstract

Celer, iako još nedovoljno zastupljeno povrće u prehrani ljudi, odlikuje se visokom nutritivnom i zdravstvenom vrijednosti.
U stalnoj utrci za postizanjem što bolje kvalitete i kvantitete te konkurentnosti proizvodnje, kontinuirano se poseže za poboljšanim načinima proizvodnje i usavršavanjem tehnologija.
Globalizacijom i otvaranjem tržišta, kulture poput celera, koje su se nekada uzgajale samo u okućnicama, postale su zanimljive za uzgoj na većim površinama i na taj način dostupne svima.

Keywords

Apium graveolens; presadnice; sustav navodnjavanja kap na kap; gnojidba

Hrčak ID:

163237

URI

https://hrcak.srce.hr/163237

Publication date:

20.7.2011.

Article data in other languages: english

Visits: 2.078 *