Glasnik Zaštite Bilja, Vol. 34 No. 4, 2011.
Stručni rad
Proizvodnja celera u sustavu kap na kap
Dubravka Hefer
; PIK Vinkovci
Ivica Kovačić
; PIK Vinkovci
Bosiljka Božić Sumrak
; PIK Vinkovci
Sažetak
Celer, iako još nedovoljno zastupljeno povrće u prehrani ljudi, odlikuje se visokom nutritivnom i zdravstvenom vrijednosti.
U stalnoj utrci za postizanjem što bolje kvalitete i kvantitete te konkurentnosti proizvodnje, kontinuirano se poseže za poboljšanim načinima proizvodnje i usavršavanjem tehnologija.
Globalizacijom i otvaranjem tržišta, kulture poput celera, koje su se nekada uzgajale samo u okućnicama, postale su zanimljive za uzgoj na većim površinama i na taj način dostupne svima.
Ključne riječi
Apium graveolens; presadnice; sustav navodnjavanja kap na kap; gnojidba
Hrčak ID:
163237
URI
Datum izdavanja:
20.7.2011.
Posjeta: 2.078 *