Skip to the main content

Review article

Uzgoj kupusnjača

Darko Kantoci


Full text: croatian pdf 413 Kb

page 35-40

downloads: 334

cite

Full text: english pdf 413 Kb

page 40-40

downloads: 2.155

cite


Abstract

Kupusnjače predstavljaju značajnu grupu povrtnih biljaka koje se u ishrani koriste u svježem stanju, kao i prerađevine. Zbog njihove hranjive i biološke vrijednosti, proizvodnju treba organizirati tako da se može osigurati dovoljno različitih vrsta kupusnjača tijekom cijele godine. Činjenica da se proizvodnja kupusnjača može organizirati tijekom cijele godine omogućuje im to što su kupusnjače skromnih zahtjeva za toplinom i što vrlo dobro mogu podnijeti niske temperature. Visoku otpornost na niske temperature imaju kelj pupčar, lisnati kupus (raštika), kelj i kasni kupus. Nerijetko, ove kulture mogu se idjeti prekrivene snijegom. pa se postupno mogu brati tijekom zime direktno iz vrta kako za potrebe domaćinstva, tako i za potrebe lokalnog tržišta.

Keywords

Hrčak ID:

164266

URI

https://hrcak.srce.hr/164266

Publication date:

28.6.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 3.391 *