Skip to the main content

Review article

https://doi.org/10.31727/m.19.4.1

Ozon kao alternativni dezinficijens u prehrambenoj industriji

Martin Dobeic ; University of Ljubljana, Veterinary Faculty, Institute for Food Safety, Feed and Environment, Department for Environment and Animal Nutrition, Welfare and Hygiene


Full text: english pdf 4.766 Kb

page 346-352

downloads: 901

cite


Abstract

U prehrambenoj industriji dezinficijensi trebaju osigurati kvalitetu i mikrobiološku sigurnost hrane bez rizika za ljudsko zdravlje ili okoliš. Jedan od mogućih alternativnih i manje toksičnih dezinficijensa je ozon. Ozon je vrlo učinkovit dezinficijens i ekološki prihvatljiv na mnogim mjestima proizvodnje hrane, npr. na opremi i direktno na prehrambenim proizvodima

Keywords

ozon; prehrambena industrija; sanitacija; dezinfekcija

Hrčak ID:

185175

URI

https://hrcak.srce.hr/185175

Publication date:

18.7.2017.

Article data in other languages: english german italian spanish

Visits: 3.402 *