Other
Higijena ruku
Svetinka Pažanin
APA 6th Edition
Pažanin, S. (2008). Higijena ruku. Hrvatski Časopis za javno zdravstvo, 4 (13), 0-0. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/297993
MLA 8th Edition
Pažanin, Svetinka. "Higijena ruku." Hrvatski Časopis za javno zdravstvo, vol. 4, no. 13, 2008, pp. 0-0. https://hrcak.srce.hr/297993. Accessed 29 Jun. 2024.
Chicago 17th Edition
Pažanin, Svetinka. "Higijena ruku." Hrvatski Časopis za javno zdravstvo 4, no. 13 (2008): 0-0. https://hrcak.srce.hr/297993
Harvard
Pažanin, S. (2008). 'Higijena ruku', Hrvatski Časopis za javno zdravstvo, 4(13), pp. 0-0. Available at: https://hrcak.srce.hr/297993 (Accessed 29 June 2024)
Vancouver
Pažanin S. Higijena ruku. Hrvatski Časopis za javno zdravstvo [Internet]. 2008 [cited 2024 June 29];4(13). Available from: https://hrcak.srce.hr/297993
IEEE
S. Pažanin, "Higijena ruku", Hrvatski Časopis za javno zdravstvo, vol.4, no. 13, pp. 0-0, 2008. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/297993. [Accessed: 29 June 2024]
Abstract
Enterobakterije ili crijevne bakterije su normalna mikroflora probavnog sustava u ljudi. Prisutnost bakterija na rukama osoblja indikator je fekalnog zagađenja, tj. nedovljne higijene ruku tijekom rada.čovjek može biti izvor mikroorganizama koji onečišćuju namirnice ili prijenosnik mikroorganizama s različitih mjesta iz svog radnog ili šireg okoliša u namirnice. Posrednim se putem prenose mikroorganizmi iz probavnog sustava i to uglavnom rukama. čovjek onda nepažljivim ponašanjem može te mikroorganizme prenositi dalje, inficirati sebe i druge ili kontaminirati namirnice i okoliš. Tako nastaje začarani krug križanih infekcija i kontaminacija, koje mogu utjecati na ispravnost namirnica i ugroziti zdravlje ljudi.
Keywords
Hrčak ID:
297993
URI
https://hrcak.srce.hr/297993
Publication date:
25.8.2015.
Visits: 185
*