Skip to the main content

Professional paper

Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta

Nikola Fatejev ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Full text: croatian pdf 434 Kb

page 128-131

downloads: 1.438

cite


Abstract

Od početka masovne proizvodnje čvrstog jogurta problem racionalnog korištenja prostora za njegovo zrenje i hlađenje zadavao je znatnih poteškoća. Naime, u većini mljekara jogurt se još i sada smješta u teglicama (malim sudovima) ili u bocama u jedan red u plitke basene, u koje se prvo pušta topla voda za zrenje, pa hladna, da se proces zrenja kod poželjnog momenta uspori, a za konačno nisko hlađenje treba da se vadi i iz ovih basena i premješta u hladnjače.

Keywords

jogurt; čvrsti jogurt; proizvodnja jogurta

Hrčak ID:

65395

URI

https://hrcak.srce.hr/65395

Publication date:

2.6.1960.

Visits: 2.034 *