hrcak mascot   Srce   HID

Filološke studije


 
 
Status u Hrčku: prestao objavljivati na Hrčku
Филологические заметки / Филолошки студии / Filološke pripombe / Филолошке студије
ISSN 1857-6060 (Online)
UDK: 821
Kontakt: Hrvatsko uredništvo:
Odsjek za južnoslavenske jezike i književnosti
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ivana Lučića 3
10 000 Zagreb

Tel. +385-(0)1-6120-210
Email: filoloske.studije@gmail.com
contact@philologicalstudies.org
web: http://philologicalstudies.org
Email:
Url: http://philologicalstudies.org
Izdavač: Filološki fakultet (Permsko državno sveučilište), Filozofski fakultet (Sveučilište u Ljubljani), Institut za makedonsku književnost (Sveučilište „Sv. Kiril i Metodij“ - Skopje), Filozofski fakultet (Sveučilište u Zagrebu)
  Ivana Lučića 3, Zagreb
  http://philologicalstudies.org
 
Upute za autore (14 KB)
Upute za reference (65 KB)
Impressum (40 KB)

"Filološke studije" (Philological Studies / Филологические заметки / Филолошки студии / Filološke pripombe / Филолошке студије) slavistički je časopis iz područja humanističkih znanosti. Nastao je kao rezultat međusveučilišne suradnje Filološkog fakulteta Permskog državnog sveučilišta, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, Instituta za makedonsku književnost koji djeluje u sastavu Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skopju i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Filološke studije" donosi bogat spektar znanstveno-istraživačkih radova iz humanističkih znanosti (filozofija, književnost, povijest, lingvistika) u već standardno prepoznatljivim rubrikama: Filozofsko-kulturološki problemi, Povijest i Filologija, Jezik u povijesno-kulturološkom kontekstu (poredbeni aspekt), Suvremeno društvo u kulturi, jeziku i književnosti, Glotodidaktika, Jezikoslovlje i Recenzije, Informacije.

Objavljuje se jednom godišnje u dva toma na pet standardnih jezika (engleskom, makedonskom, ruskom, slovenskom, srpskom i hrvatskom).

Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, trostruka i više, samo znanstveni radovi, dvostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2002

Učestalost izlaženja (godišnje): 2

Područja pokrivanja: Humanističke znanosti; Filozofija; Filologija; Književnost;

Uključen u Hrčak: 24. 5. 2013.

Prava korištenja: „Filološke studije“ su časopis otvorenog pristupa što znači da je sadržaj u potpunosti besplatno dostupan bez naplate korisniku ili instituciji. Korisnicima je dopušteno čitanje, preuzimanje, kopiranje, distribucija, ispisivanje, pretraživanje i isticanje poveznica na cjelokupne tekstove članaka kao i njihovo korištenje u druge legalne svrhe bez prethodnog traženja dopuštenja od izdavača ili autora. Ovo je u skladu s definicijom otvorenog pristupa BOAI (Budapeštanske inicijative otvorenog pristupa).Arhiva

2017  
  Vol. 15   No. 2
  Vol. 15   No. 1
2016  
  Vol. 14   No. 2
  Vol. 14   No. 1
2015  
  Vol. 13   No. 2
  Vol. 13   No. 1
2014  
  Vol. 12   No. 1
2013  
  Vol. 11   No. 2
  Vol. 11   No. 1
2012  
  Vol. 10   No. 2
  Vol. 10   No. 1
2011  
  Vol. 9   No. 2
  Vol. 9   No. 1
Posjeta: 154.818 *