Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji

Ljerka Kršev ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 533 Kb

str. 236-239

preuzimanja: 455

citiraj


Sažetak

Biološki aktivne tvari, koje se koriste u mljekarskoj proizvodnji možemo podijeliti u dvije grupe: aktivatore i inhibitore. Aktivatori olakšavaju i ubrzavaju rad i razvoj mikroorganizama, naravno onih koji su za određeni proces poželjni i korisni, dok inhibitori sprečavaju rast mikroorganizama i to onih, koji su nepoželjni i štetni u nekom zadanom procesu.

Ključne riječi

mlijeko; biološki aktivne tvari; mljekarska proizvodnja

Hrčak ID:

109737

URI

https://hrcak.srce.hr/109737

Datum izdavanja:

1.10.1977.

Posjeta: 1.049 *